در آيين هاي باستاني ايران براي هر جشن و يا مراسم مذهبي خواني گسترده مي
شد كه در آن علاوه بر آلات و اسباب نيايش مانند : آتشدان ، ماهروي و برسم
، فراوردهاي فصل و خوراكي هاي گوناگوني نيز بر سر خوان نهاده مي شد. زيرا
خوردن خوراك مذهبي يكي از رسم هاي ديني بود
عدد هفت از هفت امشاسپند در دين زرتشتي (اورمزد، وهمن، ارديبهشت، شهريور، سپندامذ، خورداد و اَمُرداد) گرفته شده
خانواده هاي ايراني هفت سين مي چينند كه حاوي مجموعه اي از نمادهاي
استقبال از بهار است. هفت سين حداقل بايد حاوي هفت عنوان باشد كه با حرف
سين شروع مي شوند
پ
پ
سبزه: تولد دوباره ، حيات نو و سبز بودن
سمنو: ثروت و فراواني و وفور
سنجد: عشق
سير: دارو و درمان و بعنوان ماده اي گندزاد مي باشد
سيب: زيبايي و سلامت
سماق: رنگ طلوع آفتاب
سرکه قرمز : سن و صبر و عقل
سنبل: آمدن بهار و نشان دهنده زيبائي
سکه زرد : ثروت
همچنين برسرسفره هفت سين شمع هايي روشن دربرابر آينه قرارمي دهند كه نشان دهنده آينده اي روشن است .
تخم مرغ رنگ شده نيز نشانه باروري است .
آينه نيز نمادي از خلقت است .
ماهي قرمز نشانه زندگي است
از ديگر چيزهايي که بر سر سفرهي ايرانيان بوده نان به نماد فراواني،
شير تازه به نشان غذاي نوزادي که تازه متولد شده و شمعدان که شمعها را به
احترام آتش روشن ميکردند ميتوان نام برد.
درشب عيد، در بيشتر خانه هاي ايرانيان ، غذاي مخصوص عيد يعني سبزي پلو با ماهي تهيه مي شود.
هفتسین سفرهای است که ایرانیان هنگام نوروز میآرایند.
چه که در این سفره قرار میگیرد، باید دارایپنج ویژگی زیر باشد:
- پارسی باشد؛
- با بند واژهٔ «س» آغاز شود؛
- ریشهٔ گیاهی داشته باشد؛
- خوردنی باشد؛
- اسم مرکب نباشد.نام آنها از واژههای ترکیبی ( مانند سبزیپلو، سیر ترشی، سیب زمینی و مانند آنها) ساخته نشده باشد.؛
با نگرش به آنچه که آمد، شگفتی بزرگیست که در بیست میلیون واژههای پارسی، نمیتوان هشتمی را برای هفت سینهای نوروزی پیدا کرد که دارای این پنج ویژگی باشند.بنابراین هر آنچه که دارای این ویژگیها نباشد - اگر چه با بندواژهٔ «س» هم آغاز شده باشد - نمیتوان جزء هفت سین به حسابش آورد. در زبان پارسی، تنها هفت چیز هستند که این ویژگیها را دارا هستند:
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 19,دسامبر,2024